Kortlægning

Kortlægning er trin 1 ud ad 4 for at etablere og drifte et cykelnet.

Indledning

Der kræver kendskab for at kunne etablere ruterne. Derfor kortlægges den rekreative infrastruktur: eksisterende cykelstier, parker, naturskønne ruter og alt andet af relevans. Den grundige kortlægning sikrer et klart overblik over kommunens udfordringer og potentiale. 

Her kan du downloade tilgængelig data for helt Danmark, som er relevant for etablering af et cykelnet. Med data kan der planlægges cykelruter, som bliver kvalitetstjekket efterfølgende.

Vejledning

Hvilken data er til rådighed?

Kortlægningen baserer sig delvis på eksisterende data, som allerede findes i offentlige databaser, såsom GeoDanmark, GeoFA, OpenStreetMap og GuideDanmark. Det handler om mange forskellige stedbunde værdier, som kan knytte sig til et område, vej eller punkt.

Vores metode er udviklet og optimeret med flere tusinde kilometer på cyklen. Derfor anbefaler vi at data skal kvalitetstjekkes med on-site inspektion – især da ikke alt kortlægning baserer sig på eksisterende data.

Den vigtigste dataværktøj, udviklet i projektets regi, er et Vejtaxonomi som klassificerer veje og stier med en Rekreativ værdi. Mange veje er hverken attraktiv eller trygt pga. trafikale forhold og bør derfor ikke indgå i cykelnet.

Derudover er der brugt data om området og interessepunkter. Overblikket over de brugte datasets kan ses i oversigten.

Kortlægningen er grundlaget til ruterne; på baggrund af principperne, er der udpeget et kort med et potentielt cykelnet. Kvaliteten heraf bliver gennemgået i Fase 2: Tjekliste.

Kom i gang

Download data

Du kan forbinde med en WFS-forbindelse for at indlæse data til planlægning og tjek.

Cykelvenlige strækninger

Her kan du downloade de strækninger, som vi mener, vil give en dejlig cykeloplevelse.

Potentielt cykelnet

Her kan du se de potentielle ruter af et cykelnet, udviklet på baggrund af principperne.

Fase 2

Tjekliste